Cadre inedite cu un trib amazonian care trăiește la fel ca strămoșii de acum 20.000 de ani
Fotograful brazilian Ricardo Stuckert a reușit să arate lumii întregi că acești oameni care trăiesc precum strămoșii de acum 20.000 de ani încă mai există. Acesta a surprins imagini inedite cu un trib izolat din jungla amazoniană, dezvăluind detalii despre viaţa neolitică, la care nici cercetătorii nu au avut acces.
Ricardo Stuckert a descoperit din întâmplare comunitățile indigene din apropierea graniţei dintre Brazilia şi Peru, în timpul unei expediții, la jumătatea lunii decembrie. Elicopterul în care se afla a fost nevoit să facă un ocol pentru a evita o furtună și astfel, această întâmplare neprevăzută l-a făcut să descopere tribul izolat.
Ricardo Stuckert a declarat pentru National Geographic că este extrem de emoționant să vezi în secolul XXI că încă mai există oameni care nu au niciun fel de contact cu civilizaţia. Oameni care trăiesc aşa cum o făceau strămoşii lor acum 20.000 de ani.
Fotograful a mai precizat că la început, oamenii din trib au fost extrem de panicați la vederea elicopterului. De asemenea, oamenii au aruncat și săgeți spre elicopter.
Specialistul Jose Carlos Meirelles, care a studiat triburile indigene pentru mai bine de 40 de ani, a declarat că aceste săgeți erau un fel de avertisment, ele însemnând: “Lăsaţi-ne în pace. Nu deranjaţi”.
Acelaşi trib a intrat în atenţia lumii în 2008, când agenţii Departamentului pentru Afaceri Indigene din Brazilia au publicat fotografii ale unor membri ai tribului, în timp ce lansau săgeţi către elicopterul în care se aflau ei.
Jose Carlos Meirelles a ținut să precizeze că acest trib își mută amplasarea la fiecare patru ani.
Jose Carlos Meirelles a mai spus că din fotografiile surprinse de Ricardo Stuckert se poate vedea faptul că indigenii sunt bine hrăniţi şi sănătoşi. Culturile de porumb şi banane din jurul aşezării lor par suficiente pentru a asigura hrana pentru 80-100 de oameni.
Momentan despre această grupare de indigeni nu se cunoasc foarte multe detalii, nici măcar limba pe care o vorbesc.
Ce crezi? Ți s-a părut interesant? Împarte cu prietenii tăi!