Copiii care cresc cu bunicii – sunt foarte norocoși. Iată de ce.
Acei copii care au bunici – sunt cu adevărat norocoși. Datorită acestor oameni, ei devin mai fericiți, pentru că experimentează mai multă afecțiune, apropiere emoțională și au mai multe amintiri plăcute.
Asta nu înseamnă că cei care au crescut fără bunici sunt lipsiți de ceva. Doar că perioada copilăriei este unică pentru a educa în om maturitatea emoțională. Cu cât există mai multe stimulente și conexiuni bazate pe iubirea necondiționată, cu atât mai bine.
Studiile arată că micuții lăsați în grija bunicilor, învață să vorbească mai bine și mai repede. Și sunt mai stabili din punct de vedere emoțional.
Copilăria se termină destul de repede. Și pentru a reuși să educați personalități puternice și fericite, este foarte important să profitați de această oportunitate, dacă aveți părinți cu care vă înțelegeți bine. Majoritatea bunicilor își iubesc extrem de mult nepoții și sunt întotdeauna dispuși să le ofere tot ce au mai bun – căldură, grijă și multe momente magice.
Copiii obțin mai multe beneficii din relația strânsă cu bunicii, după ce împlinesc vârsta de 3 ani. De la 0 la 3 ani, cel mai important lucru pentru un copil este – intimitatea cu mama și tata. Acesta este primul cerc social și emoțional în care se dezvoltă creierul și se formează complet nevoia de atașament. După această vârstă, pot fi implicate și alte persoane apropiate, în special bunicii.
Bunicii au o energie unică. Alături de nepoți ei întineresc și au posibilitatea să-și asume un nou rol, foarte interesant și plăcut. Iată de ce legătura dintre bunici și nepoți este atât de importantă și specială:
- Bunicii nu sunt împovărați de îndatoririle și responsabilitățile legate de nepoți: se bucură de comunicarea cu ei.
- Ei nu caută să câștige putere și control asupra copilului. Dimpotrivă, cu atenție, și blândețe le sugerează nepoților direcția corectă, în timp ce îi răsfăță cu plimbări în parc și prăjiturile preferate.
- La bunici, copiii învață limba maternă mai repede, decât la grădiniță.
- Comunicarea cu bunicii dezvoltă eficient abilitățile comunicative ale copilului.
Într-o lume grăbită și plină de haos, cu părinți mereu ocupați, bunicii au un avantaj excepțional – ei știu să aprecieze momentul „aici și acum”.
Nu uitați că bunicii de astăzi – sunt încă tineri. Ei sunt într-o formă fizică bună, deschiși să experimenteze ceva nou. Au experiență de viață, repere potrivite și respectă valori morale importante.
Ei înțeleg că moștenirea pe care o pot oferi nepoților este mult mai valoroasă decât bunurile materiale. Pentru ei, cel mai important lucru este să lase o urmă emoțională pozitivă în memoria nepoților.
Copiii și bunicii trăiesc în același ritm. Ei, mai bine decât ceilalți știu să se bucure de momentul „aici și acum”. Ei observă lucrurile simple și frumoase: un fluture care zboară, picăturile de rouă pe flori, sunetul ploii, gustul uimitor al unei bucăți de ciocolată cu o ceașcă de lapte cald.
Trăind aceste minunate experiențe alături de generația mai în vârstă, copiii primesc o oportunitate unică de a învăța și a se dezvolta. Ei cunosc adevărata fericire, fără minciuni și falsitate.
Copiii care simt iubirea – sunt mai fericiți și mai încrezători și, de asemenea, au încredere în viață. Aceasta este cheia principală și secretul unei educații bune: copiii care sunt iubiți, apreciați și respectați – devin adulți mai fericiți, pentru că au o stimă de sine sănătoasă.
Iată de ce bunicii ar trebui să fie optimiști, înțelepți și echilibrați, capabili să aprindă inimile celor din jurul lor. Dacă părinții tăi sunt plini de dragoste pentru nepoți, neapărat trebuie să dezvolți relația lor cu nepoții. Iar legătura se stabilește cel mai bine în timpul comunicării.
Copiii nu uită niciodată timpul magic petrecut cu bunicii. Fără îndoială, acest lucru poate fi numit sinonimul copilăriei fericite.
Ce crezi? Ți s-a părut interesant? Împarte cu prietenii tăi!