Iată ce trebuie să faci pentru a-ți transforma viața: 15 Sfaturi Utile!
Adesea văd oameni, viața cărora e plină de suferință și pesimism. Ei se plâng de soartă, familie, muncă, societate sau guvern. Ei nu văd lumina de la capătul tunelului și cred că altcineva este de vină pentru situația lor. Acestor oameni vreau să le ofer câteva sfaturi pe care le-am auzit cândva, le-am aplicat și le-am oferit altora. Pe toate le-am testat și voi fi bucuros dacă vor fi utile cuiva.
Anunţ
#1
Înțelege ce-ți place cu adevărat
O regulă de aur spune – fă ceea ce-ți aduce cu adevărat plăcere și atunci vei deveni mult mai fericit. Odată cu dezvoltarea internetului, totul a devenit mai ușor – rezultatele eforturilor tale sunt ușor de transmis publicului, care cu siguranță le va aprecia.
#2
Renunță la gunoiul pe care îl mânânci, îl bei și îl fumezi în fiecare zi.
Nu există secrete sau diete magice – doar alimente naturale, fructe, legume, apă. Nu trebuie să devii vegetarian și să renunți complet la băutură, e suficient să limitezi zahărul, făina, cafeaua, alcoolul și toate alimentele din plastic.
Anunţ
#3
Învață limbi străine
Acestea îți vor extinde percepția despre lume și îți vor deschide perspective fără precedent pentru învățare, dezvoltare și creștere profesională.
#4
Citește cărți
Din domeniul tău profesional, istorie, dezvoltare personală, sociologie, psihologie, biografii. Nu ai timp să citești – ascultă cărți audio. Regula de aur – citește/ascultă cel puțin o carte pe săptămână. Vor fi aproximativ 50 de cărți pe an, care îți vor transforma viața.
Anunţ
#5
Petrece benefic fiecare weekend
Mergi la muzeu, la expoziții, fă sport, ieși din oraș, sari cu parașuta, mergi în vizită la rude, la un film bun, etc.. Extinde-ți zona de contact cu lumea.
#6
Stabilește-ți obiective
Acestea ar trebui să fie clare, ușor de înțeles și măsurabile. Dacă îți stabilești un obiectiv, îl poți realiza sau nu. Dacă nu-l stabilești, atunci nici opțiuni pentru a-l realiza nu există.
Anunţ
#7
Renunță la jocurile pe calculator, navigarea inutilă pe net și timpul petrecut pe rețele sociale fără niciun scop.
Minimizează comunicarea pe rețelele sociale. Nu privi televizorul. Pentru a nu-ți verifica în mod constant e-mailul, instalează-ți o aplicație care te va informa despre mesajele primite (inclusiv pe telefonul mobil).
#8
Nu mai citi știrile.
Despre evenimentele importante oricum vor vorbi toți în jur, iar informațiile suplimentare nu duc la îmbunătățirea calității procesului de luare a deciziilor.
Anunţ
#9
Învață să te trezești devreme
Paradoxul este că în primele ore ale zilei, întotdeauna reușești mai multe lucruri decât seara. Șapte ore de somn sunt suficiente, cu condiția că omul are o alimentație bună și efort fizic de calitate.
#10
Înconjoară-te de oameni cinstiți, deschiși, inteligenți și de succes.
Noi – suntem mediul din care învățăm tot ce știm. Petrece cât mai mult timp cu oamenii pe care îi respecți și de la care poți învăța ceva (este deosebit de important ca în categoria acestor persoane să se încadreze superiorii tăi). Respectiv, încearcă să minimalizezi comunicarea cu oamenii negativi, plictisitori, pesimiști și răi.
Anunţ
#11
Călătorește
Nu contează că nu ai bani pentru Argentina sau Noua Zeelandă – calitatea odihnei nu depinde de banii cheltuiți. Când vei vedea cât de diversă este lumea, nu te vei mai concentra pe spațiului mic din jurul tău și vei deveni mai tolerant, mai liniștit și mai înțelept.
#12
Investește
În mod ideal, în fiecare lună merită să investești o parte din venitul tău, pentru că bogat nu este cel care câștigă mult, ci cel care investește mult. Încearcă să investești în active, să minimalizezi pasivele, să-ți controlezi cheltuielile.
Anunţ
#13
Scapă de lucrurile inutile
Aruncă toate lucrurile pe care nu le-ai purtat sau nu le-ai folosit în ultimul an (nici anul acesta nu vei ajunge la ele). Lasă-ți doar ceea ce-ți place și ai nevoie. Nu vrei să le arunci – donează-le. Atunci când cumperi un lucru nou, scapă de aceleași lucru vechi, astfel încât să menții echilibrul. Mai puține lucruri – mai puțin praf și dureri de cap.
#14
Acceptă lumea așa cum este ea.
Renunță la evaluări și judecăți, acceptă toate fenomenele ca fiind inițial neutre. Și chiar mai bine – ca sigur pozitive.
Anunţ
#15
Uită de ceea ce s-a întâmplat în trecut.
Pentru că nu are nimic de-a face cu viitorul tău. Ia din trecut doar experiența, cunoștințele, relațiile bune și impresiile pozitive.
Ce crezi? Ți s-a părut interesant? Împarte cu prietenii tăi!