Nu mai absorbi emoțiile altora! Iată cum poți să faci asta!
Toți oamenii – sunt niște bureți emoționali, însă gradul de “umezeală” la fiecare este diferit. Unii pot ”înota” liber în mulțime și negativism, fără a simți prea mult disconfort. Iar pentru alții această activitate se poate termina prost.
Anunţ
Din punct de vedere energetic, emoțiile negative pot avea următoarele motive:
– Poți simți durerea străină ca fiind a ta.
– Problemele “comune” devin ale tale personale.
În aceste cazuri empatia, în specia când e combinată cu impotența, poate provoca depresie. Nu mai absorbi emoțiile altora! Iată instrucțiunea.
#1
Determină, cât de mult te influențează empatia.
Iată câteva semne că ești o persoană empatică:
- oamenii îți spun că ești hipersensibil(ă).
- simți frica, anxietatea și stresul transmis de alte persoane. Literalmente îl simți fizic.
- obosești repede în mulțime.
- zgomotele, mirosurile străine te irită.
- pentru a-ți reîncărca bateriile, trebuie să fii într-o stare de odihnă completă.
- mereu te gândești la ceea prin ce treci.
- ești un interlocutor “generos” și un bun ascultător.
#2
Găsește sursa anxietății
Întreabă-te ce simți – simți emoțiile tale sau ale altora? De unde a venit această emoție? Frica și furia aproape niciodată nu se naște în mintea persoanei empatice, dar ea poate fi o purtătoare foarte bună a lor. Încearcă să determini unde sau în cine este localizat generatorul anxietății tale.
Anunţ
#3
Evită sursa de îngrijorare cu orice preț.
Pentru început încearcă să vorbești cu persoanele care nu-ți sunt pe plac de la o distanță mai mare decât de obicei. Îndepărtează-te, stai la distanță. Acest truc chiar funcționează. Nu-ți fie teamă că vei răni sentimentele cuiva. În metrou, în transportul public nu-ți fie teamă să-ți schimbi locul, dacă alături de tine stă cineva care miroase urât. Dacă alături de tine stau oameni triști. Ridică-te și pleacă.
#4
În orice situație neclară, concentrează-te pe respirație
Respirația – este cea care conectează creierul cu esența ta. Concentrează-te pe respirație pentru câteva minute. Inspiră calm și expiră negativismul. Acest lucru te va ajuta să te conștientizezi în timp și spațiu, să-ți cureți mintea de frică și alte emoții grele. Imaginează-ți negativismul ca o ceață cenușie care se ridică din corpul tău. Iar la inspirații, imaginează-ți o rază de lumină aurie care cade peste tine. Este o practică simplă care poate da rezultate rapide.
Anunţ
#5
Folosește un scut
Poți folosi forma convenabilă de protecție. De fiecare dată, când te afli în societatea oamenilor neplăcuți, imaginează-ți un plic alb agățat în aer. Culoarea, în principiu, poate fi oricare – atât timp cât simți că el îți dă putere. Gândește-te la acest plic ca la un scut care reflectă toată negativitatea și disconfortul. Permite-ți să iei din mediul înconjurător doar ceea ce este pozitiv.
#6
Gestionează suprasolicitarea emoțională
Învață să recunoști oamenii care absorb energia altora. Evită-i. Când te afli în mulțime, ocupă locurile extreme. Evită contactul cu “vampirii emoționali”. Și, dacă este posibil, mănâncă. Mâncarea bogată în zahăr, te va ajuta să te liniștești. De asemenea, vei avea nevoie de locul tău în casă – acolo unde vei putea sta în singurătate.
Anunţ
#7
Caută oameni pozitivi și situații pozitive.
Sună-ți un prieten cu care îți place să petreci timpul. Absoarbe pozitivismul și încrederea lui în sine. Manifestă compasiune nu numai față de ceilalți, ci și față de tine. Rămâi vigilent(ă), dar evită situațiile stresante.
#8
Ieși în natură – chiar și singur(ă)
Ar trebui să ai locurile preferate în care te hrănești cu energie pozitivă. E mai bine dacă acesta este un loc în natură. Într-o dimineață, mergi în pădurea din apropiere. Simte ceața, roua, mirosurile. Trebuie să ai un centru emoțional la care să alergi ca într-un port liniștit în timpul furtunii.
Ce crezi? Ți s-a părut interesant? Împarte cu prietenii tăi!