Aceste 10 obiceiuri te fac să te simți mereu obosit. Renunță la ele!
Lipsa somnului nu este singurul lucru care îți fură energia vitală. Diferite lucruri pe care le faci (sau nu le faci) te pot epuiza atât mental, cât și fizic. Experții au identificat cele mai comune obiceiuri proaste care ne fac să ne simțim obosiți. Iată câteva dintre ele:
Anunţ
#1
Nu bei suficient lichid.
Chiar și o ușoară deshidratare a organismului, duce la scăderea semnificativă a energiei. Lipsa lichidului în organism reduce volumul sângelui și îl face mai dens. Inima depune un efort mai mare pentru a pompa sângele, de aceea lucrează mai intens și ca urmare încetinește circulația oxigenului în organism. Ai grijă să bei suficientă apă.
#2
Deficiența de fier.
Deficiența de fier ne face mai lenți, iritabili, slabi și incapabili să ne concentrăm. Omul obosește mai repede atunci când mușchii și celulele primesc mai puțin oxigen. Pentru a evita acest lucru, precum și pentru a reduce riscul apariției anemiei, includeți alimente care conțin fier, inclusiv tofu, fasole, legume verzi, nuci și unt de arahide.
Anunţ
#3
Ești un perfecționist
Perfecțiunea te face să lucrezi mai mult decât este necesar. Îți stabilești obiective ireale, care sunt dificil sau imposibil de realizat, de aceea nu primești satisfacție din munca pe care o faci. Limitează-ți timpul de lucru și respectă cu strictețe programul. După un timp, vei vedea că timpul suplimentar petrecut la muncă nu a afectat calitatea acestea.
#4
Exagerezi lucrurile
Anxietatea practic te paralizează și te epuizează din punct de vedere psihologic. Deci, data viitoare când ai gânduri negative, respiră profund și întreabă-te care este probabilitatea ca cele mai proaste ipoteze să se realizeze. Plimbările în aer liber, meditația, exercițiile fizice și sfaturile unui prieten te vor ajuta să faci față anxietății și să înveți să privești lucrurile mai realist.
Anunţ
#5
Nu iei micul dejun
Mâncarea – este combustibil pentru corpul nostru. Când dormim, corpul continuă să consume energia acumulată în timpul zilei pentru a menține circulația sângelui și oxigenul. De aceea, dimineața trebuie să te “realimentezi”. Dacă vei renunța la micul dejun, te vei simți epuizat.
#6
Consumi fast-food și alte alimente nesănătoase.
Produsele cu un conținut ridicat de zaharuri și carbohidrați au un indice glicemic ridicat, adică contribuie la o creștere accentuată a nivelului de zahăr din sânge. Deviațiile frecvente ale zahărului provoacă oboseală. Încearcă să-ți controlezi nivelurile de zahăr consumând în mod regulat cereale integrale și produse vegetale.
Anunţ
#7
Nu poți refuza.
Dorința de a-i mulțumi pe toți duce adesea la pierderea energiei. În timp, acest comportament poate contribui la dezvoltarea sentimentului de supărate și furie în tine. Învață să spui ”nu”.
#8
Bei un pahar de vin înainte de culcare.
Unii oamenii cred că asta îi va ajuta să se relaxeze. De fapt, un astfel de obicei are efectul opus. Inițial alcoolul suprimă sistemul nervos central și are cu adevărat un efect calmant. Dar, în cele din urmă, perturbă somnul. Prin urmare, există o mare probabilitate ca atunci când consumi alcool să te trezești în timpul nopții. Experții recomandă să nu consumăm băuturi alcoolice cu cel puțin 3-4 ore înainte de culcare.
Anunţ
#9
Te bazezi doar pe cafeină în timpul zilei
Nu este nimic rău în a începe ziua cu o ceașcă de cafea. Cu toate acestea, abuzul de cafeină îți poate afecta grav somnul. Cofeina blochează adenozina, un produs secundar al celulelor active care ne ajută să dormim. Prin urmare, cel mai bine ar fi să bei ultima ceașcă de cafea cel târziu după masa de prânz.
#10
Dormi prea mult în weekend
Dacă sâmbătă te culci târziu, iar duminica dormi până la prânz, îți va fi dificil să adormi seara. Acest lucru, la rândul său, va conduce la faptul că, luni dimineața te vei simți obosit. Dacă, din anumite motive sâmbătă nu te poți culca la ora obișnuită, cel puțin forțează-te să te trezești duminica devreme.
Ce crezi? Ți s-a părut interesant? Împarte cu prietenii tăi!